Problemy z wyświetlaniem forum

pytania i problemy techniczne związane z funkcjonowaniem forum

Moderator: modRUSki

Problemy z wyświetlaniem forum

Postprzez Administrator » czwartek, 6 grudnia 2007, 12:40

Dostaję sygnały, że są problemy z wyświetlaniem forum.
U mnie forum wyświetla się ciągle bez problemu i (w miarę) płynnie, a korzystam z takiego samego połączenia ze stroną internetową jak wy.
Żeby zdiagnozować problem muszę wiedzieć jakiego rodzaju błąd to może być. Dlatego jeśli podczas oglądania forum wyświetli wam się błąd, to skopiujcie cały tekst i napiszcie co robiliście, gdy się on pojawił, i wyślijcie mi całość mailem na: admin(at)ruscatclub.pl [(at) = @]
Ostatnio edytowano czwartek, 13 marca 2008, 18:16 przez Administrator, łącznie edytowano 1 raz
Administrator
 
Posty: 36
Dołączył(a): piątek, 19 marca 2004, 13:16

Postprzez Werdelit » piątek, 7 grudnia 2007, 17:13

ja nie mogłam wejsc przez ponad tydzien. Ale własnie w tym momencie sie udało.
Postaram się skopiowac bład. Pamietam tylko tyle ze pisało cos FORBIDDEN i error 404..ale nie jestem pewna..
Obrazek
Avatar użytkownika
Werdelit
 
Posty: 747
Dołączył(a): wtorek, 27 kwietnia 2004, 09:06
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez Administrator » czwartek, 13 marca 2008, 18:10

Dostałem kolejne sygnały od dwóch forumowiczek, że są problemy z wyświetlaniem forum.
Sprawdziłem. U _mnie_ forum działa bez zarzutu i nie mam na co narzekać i nie mam pojęcia o co miałbym prosić Strefę.
Po kilku prośbach o jakikolwiek opis problemu dostałem obraz ekranu od bluecats.

Wysłałem list do Strefy/Interii którym płacimy za obsługę serwera:
Witam,
Po raz kolejny proszę o usunięcie problemu pojawiającego podczas próby łączenia się z serwerami Strefy.
W załączniku obraz ekranu z błędem.
Pozdrawiam

Na co dostałem odpowiedź:
Szanowny Panie,
Strona pod adresem http://www.ruscatclub.pl/forum/ działa poprawnie.
Pozdrawiam
Adrian Jelonek | Biuro Obsługi Klienta | INTERIA.PL S.A.

Na co wysłałem kolejny list:
Witam,
Strona o której mowa bardzo często zwraca jej użytkownikom raport o błędzie w dostępie do Państwa serwera, który załączyłem w tym mailu.
Proszę o wyjaśnienie powodu przerw w działaniu strony.
Pozdrawiam

Na co dostałem dziś odpowiedź:
Szanowny Panie,
Proszę o przesłanie zrzutu ekranu z raportem błędu, podczas sprawdzania
działania strony nie zaobserwowałem żadnych problemów.
Pozdrawiam
Daniel Stadnik | Biuro Obsługi Klienta | INTERIA.PL S.A.


KOCHANI!

Będę reagował na Wasze problemy z wyświetlaniem / działaniem / itp. związane z naszym forum / klubem, TYLKO jeśli dostanę od Was opis problemu z informacją CO nie działa.

Nie ma sensu żebym się bujał wysyłając kolejnym ludziom z obsługi, kolejne prośby żeby sprawdzili i naprawili problemy, które wydają się pojawiać i natychmiast znikać (przypomnę: ani ja, ani pracownicy Strefy nie _widzę_ problemów z forum) -- co nie znaczy, że takie problemy nie mają miejsca, ale żeby je usunąć / domagać się usunięcia muszę im napisać DOKŁADNIE:

CO się stało, KIEDY się stało i JAKI KOMUNIKAT O BŁĘDZIE dostaliście.

Dlatego proszę albo zrobić i wysłać mi mailem zrzut ekranu albo chociaż skopiować tekst, który wyświetla Wam wasza przeglądarka i wysłać mi go mailem ORAZ opisać mi co robiliście tuż przed wystąpieniem błędu (np. błąd zawsze w tym samym miejscu forum? W którym miejscu?).

Bez waszej pomocy nie mogę Wam pomóc.

Pozdrawiam,

Wasz ulubiony Admin
Administrator
 
Posty: 36
Dołączył(a): piątek, 19 marca 2004, 13:16

Postprzez Administrator » czwartek, 13 marca 2008, 18:15

Przesunięty mail bluecats
(Wysłany: Wto, 11 Mar 2008, 15:11)

bluecats napisał(a):jeśli zdaĹźają wam się problem proszę zrĂłbcie [print screen]
( na gĂłrze klawiatury ) wklejcie do painta
programy/akcesoria/pait
zróbcie (ctrl+V)zapiszcie i przyślijcie na adres admin@ruscatclub.pl
jest to jedyny sposób by zgłosić problem do strefy na której mamy wykupione miejsce
Administrator
 
Posty: 36
Dołączył(a): piątek, 19 marca 2004, 13:16

Postprzez Administrator » środa, 19 marca 2008, 16:56

Czary-mary.

Wydaje się, że jest rozwiązanie na problemy z ładowaniem strony klubu.

Zamiast bardzo starego adresu: http://www.ruscatclub.strefa.pl/forum/
proszę używać starego adresu: http://www.ruscatclub.pl/forum/

Nie mam pojęcia dlaczego ten pierwszy zwraca błąd, a ten drugi działa bez problemu, kiedy możnaby oczekiwać, że będzie dokładnie odwrotnie.
Żaden z moich IT Mądrych Znajomych też nie wie.
Zobaczymy co na to odpowie mi strefa.pl

Totus Tuus,

Admin

PS: Z okazji świąt: wesołych jaj oraz jak najbardziej etc.
Administrator
 
Posty: 36
Dołączył(a): piątek, 19 marca 2004, 13:16


Powrót do techniczne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron